Underkategorier

 

Las Palmas

Las Palmas er den største byen på Gran Canaria og ligger i den nordøstlige delen av øya. Las Palmas som ble grunnlagt i 1478 er en fascinerende by som har to vakre bukter med de flotte strendene Playa de las Canteras og Playa de las Alcaravaneras.

Las Palmas

Las Palmas har et rikt utvalg av hotell og leiligheter med flere luksushotell ved strendene. Byen har et kosmopolitisk preg, med et pulserende byliv ispedd lange kritthvite badestrender med varme badetemperaturer året rundt.

Men Las Palmas er mer enn sol, strand og turisthotell. Vegueta distriktet er den eldste delen av byen,og byr på en viktig kulturarv. Bydelen med de trange brosteinsgatene, gamle bygninger og flotte torg ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1990. Her finner du også den vakre Santa Ana katedralen som ble startet på 1500 tallet og fullført fire århundre senere.

Bydelen Triana er også verdt et besøk. Triana er i likhet med Vegueta en av de eldste bydelene i Las Palmas, og har vokst til å bli et komersielt sentrum i byen. Her finner du Calle Triana, en gågate som har blitt erklært et nasjonalt historisk monument. I gågaten som går parallelt med stranden finner man gode shoppingmuligheter i tillegg til restauranter, kaféer og trivelige barer.

I Las Palmas finner man også flere trivelige gater med fargerike bygninger som skaper en flott stemning ved spaserturer gjennom byen.

Fargerike bygninger

Las Palmas er også en kjent havneby, og det anbefales å oppleve seiling utenfor Las Palmas.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: